Eurodeputatul Victor Negrescu: Transilvania poate fi un motor și un model de creștere și dezvoltare pentru toată țara. Până pe 30 aprilie, statele membre pot modifica PNRR-urile

Europarlamentarul Victor Negrescu a organizat, în 11 februarie, la Alba Iulia, evenimentul Transylvania EU Funds Day, la care au participat peste 400 de persoane, reprezentanţi ai autorităţilor locale, mediului de afaceri şi sectorului neguvernamental, interesaţi de fonduri și oportunități europene, din mai multe judeţe din Transilvania, precum şi din alte regiuni ale țării.

”România beneficiază în acest ciclu de finanțare de resurse consistente. Ţara noastră are la dispoziţie aproximativ 80 de miliarde de euro prin planul național de redresare și reziliență și cadrul financiar multianual. În plus, există oportunități de finanțare disponibile direct la Bruxelles, pe care le putem folosi în complementaritate cu celelalte resurse europene. Este o şansă istorică pe care nu o putem rata. Scopul este să accesăm acești bani dar şi să ne asigurăm că proiectele propuse sunt sustenabile și pot aduce valoare adăugată. De aceea, România, prin intermediul Ministerului Investițiilor şi Proiectelor Europene, trebuie să fructifice recenta modificare pe care am adus-o regulamentului și să solicite modificarea PNRR, până în data de 30 aprilie. Vrem să facem lucrurile temeinic, să avem proiecte care vor duce la dezvoltarea zonei noastre și a României”, a declarat europarlamentarul român, Victor Negrescu, în deschiderea evenimentului.

Acesta și-a exprimat convingerea că ”Transilvania poate fi un motor și un model de creștere și dezvoltare pentru toată țara prin folosirea adecvată și eficientă a resurselor europene”.

Acesta este și motivul pentru care Victor Negrescu a organizat evenimentul mai sus amintit la Alba Iulia.

”Trebuie să ne asigurăm că toate zonele din România au şansa la dezvoltare iar prin această conferinţă am dorit să arătăm cum pot fi folosite activ fondurile europene pentru o dezvoltare coerentă şi sustenabilă. În calitate de membru în Comisia pentru Bugete a Parlamentului European și de inițiator al unor proiecte pilot în valoare de peste 90 de milioane de euro, obiectivul meu este ca aceste oportunități să fie disponibile și accesibile pentru un spectru cât mai larg de beneficiari. Vom repeta acest eveniment la Alba Iulia, dar vom organiza acțiuni similare şi în celelalte regiuni ale țării”, a subliniat europarlamentarul.

Prezent la eveniment, reprezentantul Băncii Europene de Investiții, Alexis Gressier, a prezentat autorităților locale cum pot primi finanțare de până la 75% din partea BEI pentru proiecte ce vizează iluminatul public, achiziția de mijloace de transport, modernizarea infrastructurii sau amenajare urbană.

Eurodeputatul Victor Negrescu este inițiatorul a numeroase proiecte pilot și acțiuni preparatorii care au generat, până în prezent, finanțări de peste 90 milioane de euro a unor obiective importante pentru cetățenii europeni.

La începutul acestui an, reprezentantul României în Parlamentul European a propus și negociat la nivelul instituțiilor europene amendamente prin care s-au modificat regulamentele europene, astfel încât planurile naționale de redresare și reziliență vor putea fi modificate până la data de 30 aprilie 2023.

Vă mulțumesc. Distribuiți pe rețelele sociale