După un an de guvernare de dreapta, România este pe primul loc în UE privind ponderea anti-europenilor

Sunt foarte îngrijorat de faptul că 19% dintre români consideră că apartenența la Uniunea Europeană este un lucru rău, conform unui sondaj realizat recent de Parlamentul European. După un an de guvernare de dreapta, România este pe primul loc în UE privind ponderea anti-europenilor.
Trag un semnal de alarmă privind faptul că prin prisma retoricii folosite de dreapta, România se îndepărtează tot mai mult de la parcursul său european. Am atras atenția în repetate rânduri că reprezentanții PNL și USR sunt falși pro-europeni, ambele formațiuni folosind UE pentru interese electorale.
În opoziție ziceau una, la putere zic alta. Mai mult, își justifică incompetența, cum este cazul minelor din Hunedoara sau gestiunea pandemiei, dând vina pe Europa.
Sunt un pro-european asumat, cu o abordare realistă privind drepturile și oportunitățile ratate uneori de România în UE. Nu văd o altă șansă mai bună pentru români decât să fim mai activi și mai influenți în Europa. Mi-am asumat public poziția mea atunci când se mergea într-o direcție greșită și mă voi lupta în continuare pentru o Românie puternică în UE.

Vă mulțumesc. Distribuiți pe rețelele sociale