Victor Negrescu cere invalidarea veto-ului Austriei, compensarea financiară a blocajului și sancționarea unui eventual nou refuz privind aderarea României la spațiul Schengen

Europarlamentarul Victor Negrescu a solicitat, în plenul Parlamentului European, invalidarea juridică a veto-ului Austriei, compensarea financiară a blocajului și sancționarea unui eventual nou refuz privind aderarea României la spațiul Schengen așa cum se întâmplă în situațiile în care statele membre încalcă legislația europeană.

„Românii nu mai pot aștepta după mofturile politicienilor de dreapta de la Viena. Această rezoluție explică foarte clar de ce veto-ul de anul trecut încalcă drepturile cetățenești și legislația europeană. Prin amendamentele noastre arătăm impactul negativ asupra mediului și pieței interne, subliniem discriminările create și solicităm aderarea până la finalul anului a României la spațiul Schengen. Costurile blocajului trebuie compensate. Cei vinovați trebuie să plătească, așa cum se întâmplă când statele membre încalcă legislația europeană”, a declarat eurodeputatul român, Victor Negrescu, unul din reprezentanții din Parlamentul European care au susținut această rezoluție și au ameliorat-o prin mai multe amendamente.

Europarlamentarul a menționat faptul că nu este prima dată când românii își cer dreptatea și a solicitat sprijinul instituțiilor europene în atacarea acestui conflict juridic.

Această rezoluție preia inclusiv argumentele petiției #RomâniaCereSchengen din 2015, pe care am inițiat-o și care a fost susținută atunci de peste 50.000 de persoane și de Parlamentul European. Și iată, astăzi ne cerem încă o dată acest drept solicitând Comisiei și Parlamentului European să apere Uniunea Europeană inclusiv prin atacarea veto-ului Austriei în instanță. Acum, ori niciodată!”, a declarat eurodeputatul Victor Negrescu.

Vă mulțumesc. Distribuiți pe rețelele sociale