Vicepreședintele Comisiei pentru cultură și educație din Parlamentul European, Victor Negrescu, a reușit să obțină semnăturile necesare pentru a depune interpelarea către Comisia Europeană prin intermediul căreia solicită instituției să prezinte concluziile Anului European dedicat Tinerilor și rezultatele concrete ale acestei acțiuni.
Eurodeputatul a mulțumit colegilor săi din toate grupurile politice pentru că au susținut demersul său care deschide calea pentru organizarea unei dezbateri în plenul Parlamentului European la care să participe responsabilii din executivul european.
Această inițiativă reprezintă o etapă a campaniei YouthUP, menită să consolideze vocea tinerilor în procesul decizional european.
Ea va fi urmată de conferințe, întâlniri cu organizațiile de tineret, cu tinerii și de o activitate legislativă integrată, menită să construiască o abordare intersectorială a tinerei generații prin integrarea sa în toate politicile UE.
”Cred cu tărie că este important să ne asigurăm că Anul European al Tineretului a asigurat o moștenire cu rezultate tangibile pentru tinerii din întreaga Europă. În aceste vremuri complicate, este important ca Uniunea Europeană, Parlamentul European și alte instituții europene să demonstreze încă o dată că sunt capabile să reprezinte interesele cetățenilor cu onestitate și ambiție”, a subliniat europarlamentarul român.
Demersul său vine să răspundă așteptărilor și speranțelor tinerei generații, iar ”liderii UE trebuie să înțeleagă că trebuie să facem mai mult pentru a asigura atât o perspectivă pozitivă pentru Uniunea Europeană în viitor, cât alegeri europene fără surprize în termeni de reprezentare politică”.
”Sunt încrezător că tinerii din întreaga Europă vor fi la înălțimea acestei sarcini. Trebuie să folosim impulsul generat de Anul European al Tineretului pentru a le oferi tinerilor o voce mai puternică și pentru a arăta că Europei îi pasă cu adevărat de ei”, s-a arătat optimist Victor Negrescu.
Anul 2022 a fost dedicat tineretului, obiectivul fiind acela de a include tinerii și prioritățile lor în elaborarea politicilor viitoare.
Social Media