2,88 milioane de euro pentru patrimoniul cultural european prin programul European Heritage Hub

A fost lansat apelul de proiecte pentru constituirea European Heritage Hub, un spațiu care va aduce împreună actori de la nivel european, național și regional, cu scopul de a spori implicarea și participarea cetățenilor cu privire la patrimoniul cultural european.

Cu un buget de 2,88 milioane de euro, inițiativa vizează o acțiune comună, transversală, prin care sunt împărtășite resurse și expertiză, atât din mediul privat, cât și din cel public, cu privire la patrimoniul cultural european.

Prin acest demers, se promovează o abordare integrată a politicilor referitoare la patrimoniul cultural european, modele inovative de guvernanță participativă și management, precum și schimburi constructive de idei pentru o mai bună integrare a acestei dimensiuni în cadrul politicilor relevante.

În calitate de vicepreședinte al Comisiei pentru Cultură și Educație din Parlamentul European, eurodeputatul Victor Negrescu a solicitat în repetate rânduri alocarea a minimum 2% din planurile naționale de redresare și reziliență către sectorul cultural și creativ și a propus măsuri concrete pentru a susține patrimoniul cultural european, precum și alocarea de resurse suplimentare acestui sector cu potențial economic semnificativ.

Printre acestea se numără: sprijinirea unor rețele și inițiative europene ce conduc la creșterea cooperării între experți, decidenți și actori relevanți în domeniu, popularizarea istoriei și patrimoniului din toată Europa prin Casa Istoriei Europene, precum și crearea unor platforme dedicate învățării și schimbului de bune practici în materie.

Apelul de proiecte va fi deschis până în data de 18 octombrie. Mai multe detalii aici:

Vă mulțumesc. Distribuiți pe rețelele sociale