Reafirmarea sprijinului Uniunii Europene pentru Republica Moldova

Astăzi Republica Moldova a primit 50 de milioane de euro din partea Uniunii Europene, reprezentând prima tranșă a Asistenței Macro-Financiare.

Sprijinul financiar este menit să ajute Republica Moldova să gestioneze crizele multiple cu care se confruntă, precum impactul economic generat de războiul din Ucraina, criza energetică și efectele pandemiei, care încă sunt resimțite.

În acest context, comisarul european social-democrat pentru economie, Paolo Gentiloni, a reafirmat sprijinul Uniunii pentru ca în Republica Moldova să fie create condițiile pentru un viitor al prosperității și stabilității.

În calitate de membru în Comisia pentru Bugete și de raportor alternativ pentru bugetul european, am avut plăcerea de a discuta cu comisarul Paolo Gentiloni, în mai multe ocazii, prezentându-i propunerile mele referitoare la măsurile de sprijin pentru cetățenii din România și Republica Moldova, în contextul post-pandemic și al războiului din Ucraina, flexibilizarea planurilor de redresare și reziliență din toată Uniunea Europeană și noi mecanisme de finanțare pentru investițiile din energie și agricultură.

Vă mulțumesc. Distribuiți pe rețelele sociale