Top 5 al europarlamentarilor români

Top 5 europarlamentari, deschis de „new entry”

Dar să vedem cine se califică în Top 5 al europarlamentarilor în această (nouă, că doar a început anul trecut) sesiune a PE. Ei bine, primele două locuri din Top 5 au fost adjudecate de doi „new entry”, adică europarlamentari aflaţi la primul manda în Hemiciclu.

Pe primul loc se clasează, detaşat, eurodeputatul S&D (PSD) Victor Negrescu, cu trei rapoarte în calitate de raport şi cu alte patru ca raportor alternativ, sau „din umbră”. Acestora li se mai adaugă şi câte un aviz în calitate de raportor, respectiv raportor alternativ, 59 de propuneri de rezoluţie şi 99 de întrebări parlamentare.

Interesant este însă faptul că Negrescu era cât pe ce să nu ajungă eurodeputat, în urma alegerilor din 25 mai 2014, clasându-se primul sub linie. Totuşi, la puţin timp după alegeri, premierul Victor Ponta a spus că are nevoie de Ecaterina Andronescu mai degrabă la Bucureşti decât la Strasbourg şi aşa a intrat Victor Negrescu în PE. „Cred că Victor Negrescu se va îmbăta în seara asta”, spunea Ponta pe 29 mai 2014.

În ceea ce priveşte locurile doi şi trei în Top 5 europarlamentari, iniţial am ezitat în ceea ce priveşte ordinea. Siegfried Mureşan (PPE, PMP), şi el un „new entry” în PE, are două rapoarte ca raportor şi trei ca raportor alternativ. Pe de altă parte, Marian Jean Marinescu (PPE, PNL) nu are niciun raport ca raportor, dar a realizat şapte ca raportor alternativ. Cum însă cele mai importante sunt raportele în calitate de raportor, am optat pentru Mureşan pentru poziţia a doua în Top 5.

http://europeanul.org/impact-romania/top-5-al-europarlamentarilor-romani-victor-negrescu-siegfried-muresan-marian-marinescu-monica-macovei-si-norica-nicolai-au-muncit-pe-rupte-la-bruxelles-si-strasbourg/

Victor Negrescu a avut de zis :

Sunt onorat că am reușit să mă fac remarcat prin activitatea mea din Parlamentul European și că am fost considerat cel mai activ europarlamentar român, dar chiar dacă mă bucură acest rezultat, trebuie să subliniez că nu am urmărit în activitatea mea de europarlamentar să realizez un palmares cantitativ, ci m-am concentrat mai degrabă asupra acelor măsuri şi iniţiative care au un impact real direct asupra românilor şi cetăţenilor europeni.
În acest prim an de mandat am încercat să arăt că un tânăr cadru universitar poate să obțină rezultate la nivelul politicii europene și că promovarea profesioniștilor poate aduce rezultate pozitive pentru România. În acest sens faptul că încă din 2007 coordonez o organizație de peste 8000 de membri, activă la nivelul politicii europene, PES activists România, a reprezentat un punct de sprijin real.
De asemenea, susținerea colegilor social democrați români, a Grupului S&D din Parlamentul European şi în mod special a presei cu caracter european din România m-a ajutat în intensificarea activității mele parlamentare. Acest lucru mi-a permis să devin coordonatorul rețelei europarlamentarilor social democrați sub 40 de ani și să obțin prestigiosul premiu de Europarlamentarul Anului pentru Agenda Digitală și Internet.
Aș rezuma activitatea mea prin câteva exemple concrete: rapoarte prin care am obținut peste 10 milioane de euro pentru crearea de locuri de muncă la nivel european, proiectul pilot de 1 milion de euro pentru îmbunătățirea serviciilor medicale în mediu rural, informarea beneficiarilor români despre granturile Comisiei Europene în valoare de peste 35 de miliarde de euro anual prin platforma www.granturieuropene.ro, sprijinul Comisarilor Europeni pentru proiectele mele privind creșterea numărului de români din instituțiile europene și acordarea de burse sociale europene pentru accesul la cultură sau avizul meu din Comisia Juridică pentru dezvoltarea unei justiții independente și transparente prin crearea Biroului Procurorului European.
Implicarea mea este generată și de experiența mea de aproape 9 ani trăiți în străinătate și de dorința de a demonstra că românii trebuie să fie tratați cu respect și egal cu orice alți cetățeni europeni. De aceea sunt un puternic susținător al intrării României în Schengen și am lansat o campanie susținută deja de mii de români din toată Europa care a generat răspunsuri pozitive din partea instituțiilor europene și a mai multor cancelarii din Europa.
Mulțumesc Europeanul.org

Vă mulțumesc. Distribuiți pe rețelele sociale