Domnule Cameron, și românii contribuie la prosperitatea țării dumneavoastră și nu aveți voie să le restrângeți drepturile!

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu a atras atenția, în plenul Parlamentului European, că se impun sancțiuni concrete „pentru orice fel de comportament anti-european”, referindu-se la „politicile guvernamentale abuzive” avansate de premierul britanic David Cameron.  Aceste politici înseamnă, în opinia eurodeputatului social-democrat, „restrângerea dreptului de liberă circulație a forței de muncă în Marea Britanie”, inclusiv a celei din România. „Cetățenii români au fost în ultimele luni ţinta atacurilor extremiştilor din mai multe state europene. Din păcate, lipsa de reacţie la aceste mesaje generează apariţia unor politici guvernamentale abuzive şi restrictive asupra drepturilor tuturor cetăţenilor europeni. Propunerile recente ale premierului David Cameron înseamnă practic restrângerea dreptului de liberă circulație a forței de muncă în Marea Britanie. În acest context, nu pot să nu constat faptul că discursul segregaționist este practicat astăzi împotriva cetățenilor români.  Această retorică produce efecte reale, care pot afecta chiar și accederea României în spațiul Schengen. Domnule Cameron, și românii contribuie la prosperitatea țării dumneavoastră și nu aveți voie să le restrângeți drepturile! Noi vom face tot ce ţine de noi în Parlamentul European, pentru a proteja drepturile lor!”, a subliniat europarlamentarul PSD în cadrul intervenției sale în plen.

Victor Negrescu a mai arătat că respectă poziția recentă a președintelui Comisiei Europene de apărare a dreptului la libera circulație a cetățenilor din Estul Europei, însă a susținut, totodată, că aceasta nu este suficientă. Astfel, europarlamentarul PSD a propus organizarea unei dezbateri în cadrul legislativului de la Bruxelles și a cerut „propuneri concrete de sancțiuni. Respect declarațiile domnului Juncker, care a subliniat faptul că libertatea de mișcare a muncitorilor europeni este un principiu fundamental al Uniunii Europene, dar aș vrea propuneri concrete de sancțiuni pentru orice fel de comportament anti-european. Nu ne permitem ca unii europeni să fie considerați cetățeni de rang secund și propun organizarea unei dezbateri în Parlamentul European pentru a discuta despre drepturile și obligațiile tuturor cetățenilor europeni”, a încheiat europarlamentarul Victor Negrescu discursul său în plenul reunit de la Strasbourg.

Vă mulțumesc. Distribuiți pe rețelele sociale