Proiect pilot pentru crearea unei rețele europene a consilierilor psihologici școlari

Situația generată de pandemie a creat reacții psihologice la nivelul populației, în mod special la tineri și copii. De aceea, am solicitat astăzi Comisiei Europene să întreprindă o serie de măsuri pentru coordonarea și îndrumarea răspunsului oferit de statele membre la problematica sănătății mintale și efectelor psihologice generate de pandemie.
Este primordial ca cetățenii, și în mod special tinerele generații, să treacă cât mai ușor peste pandemie și să poată face față noilor provocări.
Considerată uneori un subiect tabu în societatea românească, sănătatea mintală reprezintă un subiect extrem de important și o problematică ce necesită un răspuns adecvat și serios. De aceea am propus un proiect pilot european pentru crearea unei rețele europene a consilierilor psihologici școlari cu scopul de a dezvolta și implementa cele mai bune practici în materie.
Din păcate, în România aceste aspecte lasă de dorit. În ciuda unei legi care prevedea alocarea pentru anul școlar următor a unui post de consilier școlar la un număr de minimum 600 de elevi, respectiv minimum 300 de preșcolari, în cadrul unei unități de învățământ, în bugetul național nu au fost alocate resurse financiare adecvate pentru a permite implementarea corectă a proiectului.

Vă mulțumesc. Distribuiți pe rețelele sociale