Digitalizarea României necesită o importantă dezbatere publică

Digitalul ne oferă o șansă spre un viitor mai bun dar ține de noi să organizăm această transformare în așa fel încât procesul să fie unul transparent, sigur și fără efecte negative. În acest sens am adresat o serie de întrebări celor care mă urmăresc online despre câteva din subiectele la zi privind sectorul digital, de la reglementare până la taxare.
Mulțumesc tuturor pentru răspunsuri și mai ales pentru ideile și comentariile primite. Răspunsurile dovedesc faptul că în România digitalizarea necesită o importantă dezbatere publică, nevoia de a investi în creșterea competențelor digitale dar și democratizarea accesului la noile tehnologii. Așa cum am declarat public, online-ul trebuie să rămână un spațiu liber, educația digitală să fie regula pentru a-l menține sigur, iar reglementarea o excepție bine cântărită pentru a asigura șanse egale și a evita excesele, amenințările sau controlul.
Prin Planul Național de Redresare și Reziliență trebuie să alocăm minimum 20% transfomării digitale.
Guvernul, oricare ar fi el, nu poate decide singur modul în care vor fi repartizate aceste resurse. În următoarea perioadă, împreună cu cei interesați să contribuie la acest efort, voi demara un amplu proces de consultare pentru realizarea unui document viabil și consistent privind modul în care trebuie să fie utilizate aceste resurse.

Vă mulțumesc. Distribuiți pe rețelele sociale