Prioritățile noului mandat de europarlamentar

Noul mandat de europarlamentar reprezintă o bună ocazie pentru a participa activ la modernizarea proiectului european, iar contextul care mă aduce în legislativul european mă responsabilizează în a continua demersurile pentru drepturi și oportunități egale pentru toți cetățenii europeni, cu predilecție pentru românii din Uniunea Europeană și Marea Britanie.

Așa cum am făcut de fiecare dată când mi-am asumat noi responsabilități, am stabilit și de această dată trei priorități care vor marca activitatea mea.

Fiecare direcție va cuprinde proiecte și acțiuni concrete pe care sper să le sprijiniți. Vom aborda cu seriozitate și profesionalism această responsabilitate.

Prioritățile mele în noul mandat sunt următoarele:

(1️⃣) EUROPA CETĂȚENILOR. Voi milita pentru mai multă Europă, o Europă socială, cu noi direcții de acțiune care pot să crească încrederea în proiectul european și să sprijine profilul României în UE. Educația, inovația/sectorul digital, protecția mediului, sănătatea și transporturile vor fi zone cheie de interes prin prisma experiențelor profesionale și a cauzelor politice pentru care am militat în trecut. Viitorul buget european trebuie să reflecte nevoia unei Europe unite care limitează decalajele de dezvoltare.

(2️⃣) MAI MULTĂ INFORMAȚIE DESPRE UE. Voi continua să susțin democratizarea accesului la informația cu caracter european și la procesul decizional european. Cred că este nevoie în continuare de o implicare mai mare a tinerilor, de un angajament puternic al acestora față de proiectul european. Din acest punct de vedere, dialogul, informarea și implicarea cetățenilor în activitatea instituțiilor UE sunt extrem de importante. Europa cetățenilor presupune creșterea nivelului de informare despre drepturile, oportunitățile și finanțările europene, dar și o transparentizare a modului în care sunt luate deciziile. Voi colabora şi implica mediul asociativ, sindical, patronal și academic în toate aceste demersuri la fel cum am făcut și până acum.

(3️⃣) DREPTURI EGALE PENTRU TOȚI EUROPENII. Voi milita pentru drepturi și oportunități egale pentru toți cetățenii europeni indiferent de unde provin, condiție socială, gen sau opțiuni personale. Ca român care a trăit în străinătate, consider necesar să ne asigurăm în Parlamentul European că drepturile și oportunitățile europene sunt disponibile tuturor. Promovarea conceptului cetățeniei europene devine esențială în Europa post-Brexit.

Aceste direcții nu exclud și alte proiecte. Ca de fiecare dată voi căuta să ascult idei noi și voi susține dorința de implicare și inițiativele cu impact.

Aștept astfel propunerile și soluțiile dumneavoastră.

Vă mulțumesc. Distribuiți pe rețelele sociale