Prima întrevedere în format trilateral Franța-Germania-România la nivelul afacerilor europene.

Am reușit astăzi să organizăm o întâlnire în format trilaterală cu Michael Roth, ministru de stat pentru Europa în cadrul Ministerului Federal al Afacerilor Externe, respectiv cu ministrul francez însărcinat cu Afacerile Europene, Nathalie Loiseau.
Consultările au avut un caracter informal, urmărind schimbul de opinii pe teme de actualitate şi interes prioritar, util în identificarea unor noi oportunităţi de coordonare şi cooperare.
În cadrul discuțiilor a fost reafirmată necesitatea relansării proiectului european și dorința ca România să conlucreze mai strâns cu Germania și Franța pentru a aduce în comun o contribuție de substanță la dezbaterea europeană pe această temă.
În acest sens, am subliniat utilitatea valorificării statutului României de stat susținător ferm al integrării europene, precum și relevanța rolului său din postura deținerii Președinției Consiliului Uniunii Europene în primul semestru al anului 2019. Astfel, au fost avansate posibile formate de sprijinire a pregătirii procesului de pregătire a Președinției României, fiind agreată oportunitatea intensificării dialogului, atât la nivel politic, cât și la nivel tehnic.

Vă mulțumesc. Distribuiți pe rețelele sociale