Victor Negrescu: nu pot să accept situația celor 7000 de femei, majoritatea românce, care trăiesc în condiții de sclavie în sudul Italiei.

În calitate de român care a trăit mai mulți ani peste hotare, nu pot să accept situația celor 7000 de femei, majoritatea românce, care trăiesc în condiții de sclavie în sudul Italiei, să văd că doar un singur fermier a fost condamnat până acum pentru abuz iar singura soluție găsită de autorități a fost deschiderea unui motel pentru persoanele care fug de angajatorii violenți.
Mă întreb de ce nu există o reacție din partea autorităților europene mai ales că aceste situații au mai fost prezentate în Parlamentul European.
Oare aceasta este Europa cu mai multe viteze, în care anumiți cetățeni sunt considerați cetățeni de rang secund, în care exploatarea lor devine normală atâta timp cât nimeni nu vorbește și nu există soluții pentru a le asigura un trai mai bun?
Trebuie să reacționăm acum ca Europa să redevină cu adevărat a cetățenilor iar în acest sens primul pas este ca oriunde în Uniunea Europeană unde se comite o inegalitate, un abuz, o injustiție la adresa unui cetățean european să reacționăm cu toții solidari și fermi pentru protejarea drepturilor lor.

Vezi declariația mea completă din Parlamentul European aici!

Vă mulțumesc. Distribuiți pe rețelele sociale