Victor Negrescu,primul europarlamentar român care lansează o aplicație mobilă

Cel mai tânăr europarlamentar român, Victor Negrescu, a lansat de „Ziua Internautului” (25 de ani de la deschiderea Internetului – World Wide Web) o aplicație pentru dispozitive mobile dedicată celor care vor să se implice mai mult în viața comunității europene. Pe lângă facilitățile de informare, utilizatorii își pot exprima direct opiniile despre dezbaterile aflate în actualitatea europeană și își pot programa audiențe cu europarlamentarul la birourile din teritoriu.

„Aplicația a fost construită având în vedere în primul rând tinerii și interesele acestora cu privire la activitățile din Parlamentul European. Este un instrument de comunicare foarte util pentru cei care vor să se implice în viața comunității europene.

Astfel, am introdus un mecanismul de consultare directă a utilizatorilor, prin intermediul unor întrebări puse periodic sub formă de sondaj, dar și printr-un formular de sugestii pe orice temă de interes european”, a afirmat Victor Negrescu.

Soft-ul este destinat telefoanelor mobile și oferă posibilitatea utilizatorilor să-și expună direct opinia despre dezbaterile aflate în actualitatea europeană, să se implice în procesul decizional, să obțină informații despre fondurile și granturile europene și să se înscrie în audiență la birourile din teritoriu.

„Românii, și în mod special tinerii, se simt excluși de la luarea deciziilor, iar Parlamentul European li se pare o instituție îndepărtată și străină. Vreau să-i ajut să se apropie de temele care se discută în PE – și care îi privesc direct – și să înțeleagă că pot participa și pot influența modul în care se iau deciziile europene”, consideră liderul social-democrat.

Aplicația conține totodată informații actualizate despre activitatea și declarațiile europarlamentarului Victor Negrescu, câștigător în 2015 al premiului „Europarlamentarul Anului pentru Agenda Digitală”, cel mai tânăr reprezentant al României și unul din cei mai activi membri români din Parlamentul European.

„Am vrut să lansăm aplicația, la 25 de ani de la deschiderea Internetului, pentru a sublinia încă o dată oportunitățile oferite de mediul online. De fapt, această aplicație a fost creată grație unei echipe formate din tineri specialiști IT, ceea ce demonstrează încă o dată capacitatea experților români în domeniul digital de a contribui la îmbunătățirea mijloacelor de comunicare democratice.”

Vă mulțumesc. Distribuiți pe rețelele sociale